LEGUTOLSÓ FRISSÍTÉS 2020.10.31.


BEMUTATKOZÁS


A hirdetésben látható mindhárom madár a saját tenyészetemből való.Megjelent legújabb könyvem, az
Állati egypercesek 1. rész második, színes kiadás
megjelent 2017. november
Kapható a rendelőben (1025 Bp. Felsőzöldmáli út 114.)
vagy kérésre utánvéttel postázom.
Részleteket lásd a Könyvajánló menüpont alatt.


Szeretettel köszöntök mindenkit új honlapomon.

Dr. Sütő András

Kisállatgyógyász klinikus szakállatorvos vagyok.


24 éve vagyok állatorvos és 20 éve foglalkozom Gould amandinákkal (is), és abban a szerencsében van részem, hogy az állatokkal való foglalkozás nemcsak hobbi, hanem hivatás is.
Minden állatot szeretek, kiváltképp a madarakat.
Nálam a madarak szeretete mindennél többet ér.

Én nem "madárgyárat" akartam csinálni, hanem egy olyan tenyészetet, ahol egészséges, kiváló tenyészértékű, szép madarakat tudok tenyészteni. Nem megélhetési szaporító vagyok, aki kizsigereli a madarakat a minél előbbi extra haszon érdekében, hanem egy lelkiismeretes állatorvos-tenyésztő, aki mindent megad a madarainak, hogy szépek, jó vitalitásúak és egészségesek legyenek. Sok helyre járok kiállításra (Sacile, Reggio Emília - Olaszország, Assen - Hollandia stb.), hogy bizony nem olcsó madarakat hozzak haza a vérfrissítés miatt. Volt, hogy öt madárral mentem el (eladni), és tízzel tértem haza, abból öt az enyém volt, vagyis nem adtam el egyet sem, inkább vettem melléjük párt. Ilyen az igazi madarász.

Korábban nem csináltam honlapot, így az számomra az újdonság erejével hat, de nagyon élvezem. A honlapot, ahogy időm engedi, folyamatosan bővítem, fejlesztem. Igyekeztem a tematikát úgy összeállítani, hogy az mindenki számára érthető, és átlátható legyen. Kerültem a szlenget, a latint, vagy a szakzsargont és minden résznél vagy képpel, vagy videóval tettem szemléletesebbé az írott anyagot. Remélem tetszeni fog. Minden építő kritikát szívesen fogadok!
  A Gould amandinák mellett vannak otthon tigrispintyek, kákapintyek, bütykös hattyúk, koipontyok, aranyhalak, párduckaméleonok, és egy félsziámi macska is. Mint látható, majdnem az összes gerinces törzsbe tartozó osztályból van állat, de az igazi szerelmeim a madarak, azon belül pedig kifejezetten a Gouldok.

A tenyészetem Budapesten található a 3. kerületben, a madarak pedig előzetes időpontegyeztetéssel a 2. kerületben a munkahelyemen vehetőek át.

Látogatókat csak azért nem fogadok a tenyészetben, mert a madarak nagyon érzékenyek az idegenek jelenlétére, és sajnos volt rá példa, hogy emiatt nem egy pár otthagyta a tojásokat, vagy a már kikelt fiókákat, amik így értelemszerűen kihűltek és/vagy elpusztultak. Ez nekem nagy érzelmi és anyagi veszteség volt, tehát nem azért nem fogadok látogatókat, mert valamit "titkolni"' akarok (megkaptam ezt a kritikát T. J-nétól), hiszen a honlapom is elég részletes, és azt hiszem nem nagyon van ilyen magyar nyelvű oldal. Másrészt nem akarok "átjáróházat" csinálni a lakásomból, mert valljuk be őszintén, nem mindenkit a madár érdekel. Sok a betörés és én is tartok ettől. Ezt a problémát úgy szoktam megoldani, hogy a madarakat lefényképezem, felteszem a honlapra, vagy kérésre emailben képet küldök róluk, az érdeklődő kívánsága alapján előzetes időpontegyeztetéssel elhozom őket a rendelőbe, ott meg lehet őket nézni, ki lehet őket választani, és meg lehet vásárolni.Ha a madár mégsem tetszik, nem kell megvenni, nem kötelező. Nem sértődök meg emiatt. Az a célom, hogy mindenki elégedett legyen, és a madár is jó helyre kerüljön. 
Aki ezt nem érti meg, az nem madárszerető, és megértő ember. 50 pár (100 db) tenyészmadaram, valamint kb. 50 serdülőben lévő, színeződés alatt álló madaram van, ami olyan (eszmei és anyagi) értéket képvisel amit értelemszerűen védek még a széltől is.

Az ár szín függvénye.

Az elérhető eladó madarakról érdeklődjön emailben az ixodes969@t-online.hu email címen, vagy a facebookon András Sütő néven vagyok fent.

VISZONTELADÓKAT ÉS KERESKEDŐKET NEM SZOLGÁLOK KI!

FONTOS!

Madarat maximum egy hétre teszek félre, többre nem. Kivéve, ha a leendő gazdi a madár árának a felét előre készpénzben kifizeti, vagy átutalja. Lemondás esetén a foglaló nem jár vissza! Ha egy héten belül jön, akkor értelemszerűen nem kell foglaló.

Sajnos többször előfordult már, hogy eltetették a madarat, hetekig nem jöttek érte, hitegettek, majd ekkor, majd akkor jönnek, közben "meghalt" a nagymama, elköltöztek, sürgős focimeccs volt stb. Közben lett volna más, aki szívesen elvitte volna a madarat, de a foglalás miatt nem adtam oda. Közben a madarat visszamondták, vagy egyszerűen eltűntek, a telefont nem vették fel, vagy kinyomták (no comment). Közben a másik leendő gazdi elállt a vásárlástól, és inkább máshol vett madarat.

Tiszteljük meg egymást annyival, hogy ezt megértjük és ilyet nem csinálunk. Csúnya dolog a másikat szédíteni, aztán angolosan távozni. Sajnos nem egyedi esetről van szó.

A madarászáshoz alapvetően 3 dolog kell:

- PÉNZ
- TÜRELEM (KITARTÁS)
- SZERENCSE


KÉRÉS!

Attól, hogy állatorvos vagyok, az nem jelenti még azt, hogy nem vagyok közvetlen. Sőt! Szívesen tegeződöm, de ehhez kell egy kis idő, meg egy olyan ember, akivel ezt meg lehet tenni. Ugyanakkor az lenne a kérésem, hogy tartsuk meg az alapvető etikettet, és udvariassági normákat, mert a "Hello doki kéne madár, adjá' má' valami szépet occsón!" típusú levelekkel nem tudok mit kezdeni. Adjuk meg egymásnak a tiszteletet, akár magázódással, akár tegeződéssel.

Köszönöm!

Jó böngészést kívánok!


A képen nem egy Gould amandina látható, csak magáért a képért tettem ki.

Saját állataim (egy része)


2 landeszi kisliba és egy kishattyú                 A hattyú pár 5 tojással


Szürkehátú verébpapagájok 3 féle színváltozat,    A kicsik


Szürkehátú verébpapagáj lutinó színváltozat


Pascal a párduckaméleon


Vince a félsziámi