LEGUTOLSÓ FRISSÍTÉS 2017.09.08.


JELENLEG NINCS ELVIHETŐ MADÁR.

VISZONTELADÓKAT ÉS KERESKEDŐKET NEM SZOLGÁLOK KI!

FONTOS!

Madarat maximum egy hétre teszek félre, többre nem. Kivéve, ha a leendő gazdi a madár árának a felét előre készpénzben kifizeti, vagy átutalja. Lemondás esetén a foglaló nem jár vissza! Ha egy héten belül jön, akkor értelemszerűen nem kell foglaló.

Sajnos többször előfordult már, hogy eltetették a madarat, hetekig nem jöttek érte, hitegettek, majd ekkor, majd akkor jönnek, közben meghalt a nagymama, elköltöztek, sürgős focimeccs volt stb. Közben lett volna más, aki szívesen elvitte volna a madarat, de a foglalás miatt nem adtam oda. Közben a madarat visszamondták, vagy egyszerűen eltűntek, a telefont nem vették fel, vagy kinyomták (no comment). Közben a másik leendő gazdi elállt a vásárlástól, és inkább máshol vett madarat. Tiszteljük meg egymást annyival, hogy ezt megértjük és ilyet nem csinálunk. Csúnya dolog a másikat szédíteni, aztán angolosan távozni. Sajnos nem egyedi esetről van szó.

A tenyészetem Budapesten található a 3. kerületben, a madarak pedig előzetes időpontegyeztetéssel a 2. kerületben a munkahelyemen (1025 Budapest Felsőzöldmáli út 114. Állatorvosi rendelő) vehetőek át. (Kattints a linkre, és az megjelenik.)

Látogatókat csak azért nem fogadok a tenyészetben, mert a madarak nagyon érzékenyek az idegenek jelenlétére, és sajnos volt rá példa, hogy emiatt nem egy pár otthagyta a tojásokat, vagy a már kikelt fiókákat. Ezt a problémát úgy szoktam megoldani, hogy a madarakat lefényképezem, felteszem a honlapra, az érdeklődő kívánsága alapján elhozom őket a rendelőbe, ott meg lehet őket nézni, ki lehet őket választani, és meg lehet vásárolni. Az ár szín függvénye.

Az ezüstök majd csak 2018 első felében várhatóak

Elkezdtem az úgynevezett "seagreen" (se nem kék, se nem zöld) madarak tenyésztését is! Utódok legkorábban csak 2018-ban várhatóak.
 

Csak teljesen kiszíneződött madarat adok oda, különben a vedlés megáll, vagy nagyon elhúzódik, ami a madarak egészségének nem tesz jót. Valamennyi madaram saját szülők által nevelt, tehát nem sirálykázott madarak. Az a hitvallásom, hogy inkább kevesebb madaram legyen, de azok legyenek teljesen korrekt madarak. Ebből presztízskérdést csinálok, mint tenyésztő és mint állatorvos is.