LEGUTOLSÓ FRISSÍTÉS 2017.07.14.


Az alább leírt börzék mindegyikén voltam, a feltett képek saját fotók.

MADÁRBÖRZÉK MAGYARORSZÁGON

(A teljesség igénye nélkül)

MONOR KISÁLLATVÁSÁR
A Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetségének magánrendezvénye

Helyszín: Monor, Vásártér. A képen pirossal karikázva
GPS: 47.3483 | 19.4448

Budapesttől kb. 1 óra kocsival, Érdemes korán, 7 óra körül menni, mert később egyrészt már nem lehet parkolót találni, másrészt már olyan nagy a tömeg, hogy nem lehet megmozdulni, arról nem is beszélve, hogy a szebb állatokat  - ha későn megyünk - elviszik. A kiállítók már előző nap, azaz szombaton délután kimennek, hogy jó helyet kapjanak, majd végigállják az egész éjszakát, és másnap kezdődik a vásár. Van itt minden, mi szem-szájnak ingere: galamb, tyúk, fácán, pulyka,kacsa, páva, fürj, kecske, emu, aranyhal, törpemalac, exóták, papagájok, felszerelések, dísznövények, kürtős kalács, jó sör és még sorolhatnám.

 
Monor térképen


Színkanárik.Galambok


Törpemalac is eladó.

Monori kisállatbörze (2016) szeptember 11, október 9.


MADÁRBÖRZÉK KÜLFÖLDÖN
(A teljesség igénye nélkül.)

SACILE (Olaszország)

Budapesttől 700 km-re 7 óra távolságra található. Kis folyó szeli át ezt a varázslatos mediterrán  gyöngyszemet, ami 1274 óta minden évben augusztus 18-a körül ad otthont nemcsak a madárkiállításnak, hanem kézműves vásárnak is. Minden évben augusztus 15-éhez legközelebb eső vasárnap tartják. Ilyenkor már szombaton kora délután kordonokkal lezárják az óvárosban a főtérhez vezető kis utcákat, hogy kocsival ne lehessen behajtani. Kivételt képeznek a hotel Due leoni szálloda vendégei (110 euro/éjszaka). Szombaton délután zenészek és kisebb zenei csoportok adnak ingyen koncertet a főtér különböző szegleteiben, valamint kézműves kiállítás és vásár van, illetve a kifőzdék ínycsiklandozó kínálataiból lehet választani (pizza, hurka, sülthús, stb.) Természetesen a fagyizók, és a kávézók is kitesznek magukért. Nekünk madárszeretőknek a fő attrakció azonban nem ilyenkor, hanem másnap, azaz vasárnap hajnalban van, amikor a madarászok (a zenészek és az árusok elvonultával) kirakják a madaraikat kalitkákban. Ha az ember szép madarat szeretne, akkor érdemes korán menni, én már reggel 6-kor ott vagyok, mert az igazán szép madarakat hamar elviszik, illetve az egyre gyűlő tömeg miatt csak lassan lehet haladni. Az egész vásár kora délutánig tart, majd a városka főtere gyorsan kiürül, mert ilyenkor a nagy meleg miatt sziaszta van, illetve a madaraknak sem használ a kánikula. Igazi élmény!

Idén (2017) augusztus 19-20-án lesz.

Saját felvételek:Látkép a folyóvalA főtér

            
Kiállítási kalitkák kanárikkal katonás sorban.


Nemcsak énekesmadarak, hanem hattyúk és fácánok...

 
   
kakasok, selyemtyúkok, kacsák.

  
papagájok, teknősök és nyulak is láthatók.


Este is gyönyörű a főtér. (Saját felvétel.)
A bambuszágakkal borított fémvázak alatt vannak elhelyezve a madarak.

REGGIO EMILIA (Olaszország)

Reggio Emília Olaszországban található kb. 1000 km-re Budapesttől, ami úgy 10 órányi autózást jelent Szlovénián keresztül. Szlovéniában autópálya matrica kötelező, az olasz oldalon pedig fizető kapuk vannak, erre fel kell készülnünk. Budapestről repülővel is el lehet jutni Milánón keresztül, majd onnan Intercity-vonat segítségével egy órán belül Reggio Emiliában lehetünk. Ez utóbbi csak azért problémás, mert ha madarat is szeretnénk hozni, repülővel, illetve vonattal sokkal nehezebb.

Reggio Szeged nagyságú olasz város, nem tartozik a turistalátványosságban bővelkedő Itália elkerülhetetlen célpontjai közé. Ami miatt madarászok számára mégis érdekes, az az évente november körül megrendezendő nagy madárkiállítás, amelyről (2014. november) az alábbiakban csatolok pár képet.

Reggio nagyon barátságos, emberközeli kulturális központ, ahol persze jókat lehet enni-inni: egy város, ahol szívesen le is telepednénk. Mindenesetre Reggio négy dologról bizonyosan híres: a történelemről, a politikáról, a városra jellemző kulináris élvezetekről és az egészen egyedi múzeumáról. A Modena és Reggio hercegség nem kevesebb, mint három évszázadnyi büszke függetlenséggel rendelkezik, melynek Bonaparte, majd az ő bukása után a Habsburg-birodalom vetett véget.


Saját felvételek:A kiállítás bejárata


Egy precíz stand


A kiállítócsarnok


SzínkanárikMozaikkanárikCím: Via Gaetano Filangieri, 15 Reggio Emilia
Távolság: 900 km kocsival kb. 9 óra Budapestről Szlovénián keresztül


Idén (2016) november 18-20 között lesz.


NYITRA (Szlovákia)


Budapesttől kb. 2,5 óra autóval.

Cím: AGROKOMPLEX - VÝSTAVNÍCTVO NITRA, State Enterprise
Výstavná 4
949 01 Nitra

www.agrokomplex.sk

ASSEN (Hollandia)

Amszterdamtól kb. 2 órányira kocsival.

Cím.: De Haar 11   9405 TE  ASSEN

Folyt. köv.