LEGUTOLSÓ FRISSÍTÉS 2017.02.01.


ITATÁS

A Gould amandinának minden nap célszerű az itatójában a vizet újra, frissre cserélni. Még abban az esetben is, ha a vizet nem itta meg teljesen. Ők is jobban szeretik a friss vizet, mint az esetleg több napja állottat.

A nyári nagy melegben, 30 fok felett szükséges akár naponta többször is cserélni a vizet az itatóban.

Ha B-vitamint adagolunk a vízbe, akkor egy idő után kellemetlen, záptojás szagú lesz a víz, a B vitaminok bomlása miatt. Nagyobb melegben ez felgyorsulhat. Ha ezt észleljük, akkor inkább gyakrabban cseréljük a vizet.


Az amandina nem kortyolja (fejét magasba tartva) a vizet, mint pl.: a kakas, hanem "szívja" a vizet, mint pl.: a galamb.
a fehér háromszögre való kattintás után a videó elindul

FÜRDÉS

A természetben a Gould amandina nagyon szeret fürdeni.


Gould amandinák, pillangópintyek, szakállas amandinák, mozambik csicsörkék fürdenek közös fürdetőben.
a fehér háromszögre való kattintás után a videó elindul

ITATÓ
Műanyag, könnyen tisztítható, könnyű és kívülről könnyen felhelyezhető itató.
VIGYÁZAT! Egyes vitaminok és gyógyszerek megszínezhetik,  kimarhatják az itató átlátszó oldalfalát.

Nem érdemes lerakni a földre, mert a madár a homokkal, vagy a bélsarával összepiszkítja, esetleg felborítja. Ez főleg akkor szokott előfordulni, ha a volier elülső fala üvegből van, a többi pedig bútorlapból, és faágat helyezünk be, ami természetes ugyan, de nem lehet hozzá rögzínei az itatót. Ilyenkor nem marad más hely, mint a talaj. NEM JAVASLOM.

FÜRDETŐ


Érdemes neki a kalitkán kívülre műanyag fürdetőt felakasztani, amit szívesen fog használni. Ha szennyezett a víz, mindenképpen cseréljük ki újra!

Nem érdemes berakni a volierbe, vagy a kalitkába, mert a madár rászáll és a tetejét összepiszkítja.

 


Az ivóvízben feloldva adhatunk madarainknak vitamin-, kálcium-, és jódkiegészítést is.
Újabban megjelentek vízben adagolandó parazita ellenes készítmények is.


JAVASOLT KÉSZÍTMÉNYEK A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL:

VITAMIN


MUTA-VIT VITAMINKIEGÉSZÍTŐ POR MADARAKNAK

Versele-Laga Oropharma Muta-Vit – Speciális vitaminkészítmény értékes aminosavakkal és extra Biotin tartalommal exotikus madarak, pintyek, kanárik, kis és nagypapagájok valamint más madarak részére.

Az Orlux Muta-Vit 14 féle vitamint és nyomelemet tartalmaz, kondícionáláshoz és tollváltáshoz. Kiváló vitaminkészítmény a tökéletes tollazathoz, valamint ideális a megtermékenyítés elősegítésére is.
Az általános madáreleségek, magkeverékek önmagukban minőségtől függetlenül, nem tudják biztosítani a madarak számára szükséges vitaminokat és az erőnléthez szükséges kiegészítőket. Vitaminhiányos tünetek felléptekor a madarak veszítenek az aktivitásukból és fogékonyabbá válhatnak egyes betegségekre ill. fertőzésekre is.

Az Orlux Muta-Vit készítménnyel mindez elkerülhető, rendszeres használatával madarai jól kondícionáltak lesznek, a fiókáknak pedig biztosítja az optimális és egészséges növekedést. Különösen ajánlott párzási időszak előtt a megtermékenyülés elősegítéséhez.

Adagolása:
A dobozban található mérőkanállal(1g) egy adagot keverjünk bele kb. 250ml itatóvízbe vagy 100g lágyeleségbe. Tollváltás időszakában heti 3 alkalommal adható, antibiotikus kúra után 5 egymást követő napon. Kedvtelenség, rossz étvágy esetén 1 teljes héten át, kiállítás előtt 5 azt megelőző napon adagoljuk.
Mindig friss vízbe keverjük el, a reggeli órákban itassuk! Az elkészített keveréket csak aznapi felhasználásra javasoljuk!


Összetevők/1kg:
A vit. 2 500 000NE, D3 vit. 200 000NE, E vit. 20.000mg, B1 vit. 800mg, B2 vit. 3200mg, B3 vit. 2200mg, B6 vit. 1200mg, Folsav 300mg, B12 vit. 4mg, C vit. 12000mg, K vit. 650mg, Biotin 200mg, Cholin 15000mg, L-Lysine 20000mg, DL-Methionin 30000mg, Zink 5000mg, Mangán 5000mg, Rézszulfát 500mg, Jód 100mg.

KÁLCIUM KIEGÉSZÍTÉS
Calci-Lux egy kiváló minőségű vízben oldódó kalcium forrás. Ez a táplálékkiegészítő adható a tojáshéj jó formációjáért, a jó csontváz fejlődésért a fiókáknal, költési időszakban. A kalcium fontos eleme a madarak számára. Szintén fontos az idegrendszer helyes működéséhez. A krónikus kalciumhiány madaraknak komoly egészségügyi problémákat okozhat, mint a teljes csontritkulás és a csontrendszer deformációja.
Adagolás:

MEGELŐZÉSKÉNT:
1 adag (4 g) 2 x hetente 100 g Orlux tojásos keverékhez vagy 250 ml ivóvízbe
PÁRZÁSI IDÓSZAK ELŐTT ÉS ALATT:
2 adag (8 gramm) naponta 100 g Orlux tojásos keverékhez vagy 250 ml ivóvízbe
KALCIUMHIÁNY ESETÉN:
3 adag (12 gramm) naponta 100 g Orlux tojásos keverékhez vagy 250 ml ivóvízbe

Összetevők:
kalcium-laktát, kalcium-glukonát, kalcium